Het is
Onze honden mogen gezien worden!  
 
 

01-04-1980 / 01-04-2010: 30 JAAR VAN DORTWIJK


   
 
Logo

DE  REDEN DAT EEN HOND ZOVEEL VRIENDEN HEEFT,
IS OMDAT HIJ ZIJN STAART BEWEEGT,

IN PLAATS VAN ZIJN TONG.

 
   
Julia Carla
Welkom bij bouvierkennel van Dortwijk.
Sinds 1980 fokken wij bouviers,volgens de richtlijnen van de Nederlandse bouvierclub en erkend door de Raad van Beheer. Onze hoofddoelen hiervan zijn: rastypisch, karakter, gezondheid, van uitmuntende en geröntgende ouderdieren. Wij hopen dat deze interactieve ontmoeting tot een persoonlijke kennismaking zal leiden, waarbij wij U graag nader willen informeren en van advies zullen dienen.
Wij wensen U veel kijk plezier!
   
Kasteel van Dortwijk Oorsprong kennelnaam:
De naamgeving van onze kennel vindt zijn oorsprong in het volgende:
Het dorp Dubbeldam, waar ik toen woonachtig was, werd geannexeerd en vervolgens als een “wijk” bij Dordrecht gevoegd (Dort) en (wijk).
Tevens stond (en staat nog steeds) op een steenworp afstand van mijn toenmalige woning het kasteeltje “van Dortwijk” waar ik de kennel naar noemde.
   
Jan met Julia Carla Hoe het begon:
In het voorjaar van 1981 was ik op zoek naar een bouvierpupje. Met alle kennis van zaken die ik tot dan toe had opgedaan bezocht ik een hele reeks van nesten bij zowel fokkers als particulieren. Uiteindelijk kwam ik terecht bij mevrouw Julia v.d. Vorst van bouvierkennel v.d. Oudendijk.
Er krioelden wel tien puppies door elkaar. De één nog mooier dan de ander.
Na ze enige tijd gade geslagen te hebben en op van alles en nog wat te hebben gelet (onder andere de mate waarin ze vrij en spontaan naar mij toekwamen) riep ik: “Die wil ik graag hebben”. Waarop mevrouw v.d. Vorst zei: “Die gaat al naar een andere fokker”. “Die dan, alstublieft”. “Nee, die is voor mijn zus”. “Die dan misschien?”, vroeg ik voorzichtig. “Nee, is ook al besproken en die, die houden we zelf”. “Mevrouw v.d. Vorst”, vroeg ik, “als u nu weghaalt wat niet in aanmerking komt en ook alle reuen, is het misschien wat makkelijker kiezen!”. Zo gezegd, zo gedaan. Uit wat er overbleef zei ik meteen: “Die wil ik hebben”.
Nou dat werd hem dan. Of liever gezegd, haar dan. Een pracht pup, waarmee we veel bekijks hadden. Deze pup groeide zeer evenredig uit tot volwassen hond en werd in 1985 uiteindelijk Nederlands Kampioen
(Julia Carla v.d. Oudendijk).
   
Terug in de tijd, naar "oude" bouviers. Heel veel inzicht hebben we door deze hond verkregen en zij is dan ook de bakermat van de strenge selectie criteria, welke wij nog steeds stellen aan schoonheid en karakter.

Vlag van Amerika

Vlag van Europa

Vlag van Nederland

Vlag van Dordrecht

Vlag van Zeeland

Tel: 0113-268444

GSM: 06-54684900


Laatste wijziging: 17-05-2010
© 2009 Computer Graphics & Design